Boudoirfotografering

Boudoirfoton är en perfekt present att ge både sig själv och den man tycker om! Det är inte helt ovanligt att en brud ger boudoirfoton som morgongåva till sin man efter bröllopet eller ibland inför. Våra kunder har olika motiv för att vilja boka en boudoirfotografering, men en sak de alla har gemensamt är att de vill ha vackra, sensuella bilder i en fin och spännande miljö.

Bilderna är vackra och smakfulla bilder och kan vara foton av dig i fina underkläder med eller utan olika accessoarer. Det kan vara pärlhalsband, en mask, en klassisk vit herrskjorta, nattlinne, en boa, din blivande mans fluga eller något helt annat. Här kan vi vara precis hur kreativa som helst! Varje boudoirfotografering är unik! Platsen är olika, rekvisitan är olika och personerna är olika.

Priser från 3.500:-

Kontakta oss för mer info och bokning.

INFO@PHOTOBYANDREAS.SE

"Boudoir"(.n) /'bu : dwa : r/

A small room, esp. if pleasant, or elegantly furnished, 
to which a lady may retire to be alone, or to 
receive intimate friends; a lady's
(or sometimes a gentleman's) private room

Frågor & Svar Boudoirfotografering

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring boudoirfotografering och svaren till dessa. Saknas något? Tveka inte att skicka ett mail!

Måste bilderna på mig synas på webben? 

Nej, nej, nej. Detta är HELT upp till dig. Detta uttrycks tydligt i vårt skriftliga avtal. Det är delvis därför vi inte visar så många olika boudoirbilder på hemsidan eller sociala medier. Boudoirfoton är väldigt personliga och de är bara för dig.

Måste man vara helt avklädd?

Nej, självklart inte. Det är DINA bilder och DU bestämmer var din gräns går. Inga konstigheter.

Vad innebär att bilderna är redigerade?

Med redigerade bilder menas att jag går igenom varje bild efter boudoirfotograferingen och “putsar till” bilden. Jag justerar ljus, skuggor, färg, skärpa, hudtoner och massa andra saker. Allt för att bilderna ska bli så bra som möjligt!

Vad innebär det att bilderna är retuscherade?

Vissa bilder retuscherar jag också. Det kan innebära att ta bort störande objekt i bilden, en ful sladd, ludd och trådar på textiler med mera. Ibland kan det också vara att göra tänderna liiite mindre gula, ta bort den där lilla finnen på kinden som inte brukar vara där, med mera. Men bara lugn, det är alltid subtila förändringar och bilderna kommer inte se “photoshopade ut” 🙂

Hur lång tid tar det innan jag får bilderna?

Mitt mål är att du ska ha bilderna inom 4 veckor efter fototillfället. Sällan tar det mer än 1.

Hur många bilder får jag?

Efter en boudoirfotografering levereras 5-50 bilder, beroende på vårt upplägg. Oftast hamnar det runt 15 välgjorda och vackra boudoirfoton med variation och finess.

Boudoirfotografering känns lite nervöst. Får jag ta med en kompis som stöd?

Självklart! En boudoirfotografering ska ju vara kul. Alla tycker det är lite nervöst innan, men när vi väl börjar släpper det snabbt. Då kan en kompis på plats nästan ge motsatt effekt, har vissa kunder sagt.

Posering ingår i fotograferingen. Vad menar du?

De flesta av oss jobbar ju inte som fotomodeller. Många är nervösa och känner att de inte vet hur de ska stå, vart de ska titta osv. under en boudoirfotografering. När jag fotar är det helt tvärtom! Jag arbetar mycket med posering och styr och ställer, för att du som modell ska känna dig bekväma och se naturlig ut på bild. Är det någon idé som du inte gillar eller är bekväm med testar vi något annat. Målet är alltid smakfulla och lagom sensuella bilder.

Vaddå bildrättigheter? Får jag inte göra vad jag vill med bilderna?

Nej, det får du inte. Och det får inte heller jag. Därför anges det i vårt kontrakt vad respektive part får och inte får göra med bilderna. Självklart får du använda bilderna för personligt bruk, t.ex. på sociala medier och framkalla dem var du vill. Däremot får du t.ex. inte sälja bilderna vidare eller förändra dem i något avseende. Detta går vi klart och tydligt igenom om det finns frågor.

Varför ingår inget album eller pappersbilder?

Valfrihet för mina kunder. Jag har valt att inte inkludera detta. Vi lever i en allt mer digital tid och färre och färre kunder efterfrågar detta. Varför ska jag då ta betalt för det? Många kunder använder också bilderna på olika vis. MEN…om vill du ha hjälp med tryckprodukter, hjälper jag mer än gärna till.