FAQ och mer info

Scrolla ner och läs mer om hur en fotografering går till, vad som ingår i de olika paketen och några vanliga frågor och svar.
Planeringsmötet... Läs mer!

Vi tar en fika och pratar igenom ert bröllop, så långt som ni hunnit i planeringen. Vi pratar om vilka förväntningar vi har på varandra, inför, under och efter bröllopet. Jag brukar kunna dela med mig av mina erfarenheter från alla bröllop jag varit på, svara på massa praktiska frågor om hur saker och ting går till. Sen är det ju viktigt att man klickar. Det låter klyschigt, men jag tycker det är viktigt. Jag har tackat nej till bröllopsuppdrag för att jag och bröllopsparet inte haft samma vision kring bilderna. Då är inte jag rätt person att dokumentera en av deras viktigaste dagar. Det händer inte ofta, men det händer.

Pre-shooten... Läs mer!

Förutom planeringsmötet, brukar jag alltid försöka få med en pre-shoot, en porträttsession innan bröllopet. Det är otroligt skönt att få prova på att stå framför kameran. Man har tillräckligt med press på bröllopsdagen! Bilderna är trevliga och proffsiga porträttbilder när man är lite uppklädd och fixad. Brukar bli perfekta som Save the date-kort eller ny profilbild på facebook ;) Vi provar lite olika poser så att de känns mer bekanta på bröllopsdagen och ibland kan man även passa på att prova platsen där vi kör själva porträttsessionen på bröllopsdagen.

Bröllopsdagen... Läs mer!

Fotograferingen under själva bröllopsdagen kan sedan se lite olika ut. Somliga vill endast ha bilder från kyrkan, gruppbilder och porträttbilder efter vigseln. De flesta bokar ett heldagspaket där jag är med från förberedelserna på morgonen, under vigseln, brudskålen, middagen och festen. Bilderna från en heldagsfotografering gör sig ofta väldigt mycket bättre i ett album. Man kan skapa en helhet och en historia, en röd tråd genom albumet.

VÅRA PAKET

Priser börjar på 21.000:- inkl. moms Kontakta oss för en offert. Snabba svar!

HALVDAG

Större delen av er dag fångas med fantastiska bilder, t.ex. från förberedelserna på förmiddagen, till vigseln och efterföljande mingel.

Kontakta oss för att höra vad som mer ingår!

HELDAG

Investera i professionella bilder från era förberedelser på förmiddagen, med alla detaljer, till minglet efter vigseln, till festen, tårtan och brudvalsen. Allt fångas med grymma bilder som kommer kunna bli ett fantastiskt album!

Kontakta oss för att höra vad som mer ingår!

LÅNGHELG

Perfekt för bröllopsfesten som pågår flera dagar. Hela helgen fångas med bilder som ni kommer att kunna njuta av hur länge som helst!

Kontakta oss för att höra vad som mer ingår!

DESTINATIONSBRÖLLOP

Destinationsbröllop? Inga problem, Photo By Andreas fotar ditt bröllop på vilken plats som helst i hela världen. Kontakta Andreas om du vill veta mer!

 

Kontakta oss för att höra vad som mer ingår!

Frågor & Svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren till dessa. Saknas något? Tveka inte att skicka ett mail!

Min kompis kan fota vårt bröllop för 5.000:- Varför ska vi betala dig mer?

Mycket bra fråga! Jag får denna fråga så ofta, att jag skrev ett blogginlägg om just detta. Kortfattat kan man säga att man får vad man betalar för. Om du ska bygga ett nytt hus, vem vill du ska göra ritningen? En arkitekt med utbildning och erfarenhet eller din kompis som är duktig på att måla akvarell? Vem har bäst förutsättningar att fånga bra bilder, personen som fotat 1 bröllop eller personen som fotat 100? Ett proffs har alltid backup-utrustning med sig. Kamerautrustningen kostar mellan 50-100.000:- (det gör skillnad på bildkvalitén!) Utbildning, erfarenhet och kunskap ackumulerad under flera år är ovärderlig.

Vad innebär att bilderna är redigerade?

Med redigerade bilder menas att jag går igenom varje bild efter bröllopet och “putsar till” bilden. Jag justerar ljus, skuggor, färg, skärpa, hudtoner och massa andra saker. Allt för att bilderna ska bli så bra som möjligt!

Vad innebär det att bilderna är retuscherade?

Vissa bilder retuscherar jag också. Det kan innebära att ta bort störande objekt i bilden, en ful papperskorg, skräp på marken, störande elledningar med mera. Ibland kan vissa brudpar även be mig göra tänderna liiite mindre gula, ta bort den där lilla finnen på kinden som inte brukar vara där, med mera. Men bara lugn, det är alltid subtila förändringar och bilderna kommer inte se “photoshopade ut” 🙂

Hur lång tid tar det innan vi får bilderna?

Mitt mål är att ni ska ha bilderna inom 6 veckor efter bröllopsdagen. Sällan tar det mer än 3.

Hur många bilder får vi?

Efter en heldagsfotografering levereras alla bilder som blir bra. Jag vill inte sätta en fast siffra. På mina tio senast fotade bröllop har det hamnat på ca 600 foton per bröllop.

Vaddå bildrättigheter? Får jag inte göra vad jag vill med bilderna?

Nej, det får du inte. Och det får inte heller jag. Därför anges det i vårt kontrakt vad respektive part får och inte får göra med bilderna. Självklart får du använda bilderna på sociala medier och framkalla dem var du vill. Däremot får du t.ex. inte sälja bilderna vidare eller förändra dem i något avseende. Detta går vi klart och tydligt igenom på vårt planeringsmöte.

Dina paket passar inte oss. Vi vill bara ha porträtt utanför kyrkan.

Denna typ av fotografering gör jag hemskt gärna i mån av tid. Men jag bokar inte upp en lördag eller söndag under högsäsong flera månader i förväg. Hör av dig så ser vi vad vi kan lösa.

Jag är nervös inför fotograferingen och vet aldrig “hur jag ska stå”.

De flesta av oss jobbar ju inte som fotomodeller. Många är nervösa och känner att de inte vet hur de ska stå, vart de ska titta osv. under en fotografering. När jag fotar ditt bröllop är det helt tvärtom! Jag arbetar mycket för att bröllopsparen ska känna sig bekväma och se naturliga ut på bild. Jag kommer coacha er igenom upplevelsen precis så mycket som behövs. Förutom när det handlar om att fota de spontana ögonblicken.